[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Satu Virtanen, Sairaanhoitaja, syöpähoitaja, yrittäjä

Soili Vähäaho. Perushoitaja, TunteVa- hoitaja ja -ryhmänohjaaja

Tanja Pietilä,  Vastaava Sairaanhoitaja

Olen Haapajärvinen sairaanhoitaja, ja aiemmin työskentelin päivystyspolilla mm. Nivalassa ja Oulun kaupungissa. Minua kiinnostaa Sairaanhoitajan työssä sen vastuullisuus ja se, että minulla on mahdollisuus tuoda hoidettavalleni hyvää mieltä ja auttaa fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämisessä ja parantaa sitä.

Pidän ihmisistä ja keskusteluista, erilaisten ihmisten kohtaaminen on mielestäni rikkaus. Koen olevani etuoikeutettu tavatessani päivittäin niin paljon erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista ja saadessani vaihtaa heidän kanssaan ajatuksia elämästä. Teen siis hyvin mielekästä työtä tällä hetkellä Satu Susannassa!

Perheeni on minun kotini. Voin parhaiten elämässäni, kun vietän mahdollisimman paljon aikaa perheeni kanssa, unohdan työkiireet ja muut huolet kun  saan olla rakkaimpieni parissa. Näin jaksan taas töissä antaa itsestäni asiakkaillemme.

Pidän käsillä tekemisestä; ompelen vaatteita, neulon, piirrän ja askartelen. Kuntoani ylläpidän lihaskuntoharjoitteilla ja uimalla. Olen hevosihmisiä,  ratsastaminen ja nuoren tammamme Mollyn ravuriksi kehittymisen seuraaminen ja sillä ajaminen on myös hyvää vastapainoa työlleni. 

 

Luotan hyvään ja parempaan tulevaan, ja mottoni onkin: " Asioilla on taipumus järjestyä."

Kirsi Murisoja, Lähihoitaja, työnohjaaja

Mari Kamula, Terveydenhoitaja, Vyöhyketerapeutti

Muutin Nivalaan alkuvuodesta 2019, jolloin aloitin työt Satulla. Koen työni tavattoman rikkaaksi, olen saanut kohdata ihania ihmisiä niin asiakkaissa kuin työkavereissakin. Saan tehdä hoitotyötä omien arvojeni mukaisesti, asiakkaille on aikaa ja heihin ehtii oikeasti tutustua. Tämä mahdollistaa sen, että asiakkaamme saavat todellisten tarpeidensa ja arvojensa mukaista hoitoa.

Olen työskennellyt aikaisemmin mm. Helsingin kaupungin kotihoidon terveydenhoitajana. Nykyisen päivätyöni lisäksi toimin vyöhyketerapeuttina. Hyvinvointiin liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni.

 Saan iloa ja voimaa ystävistäni, läheisistäni, musiikista sekä luonnosta. Onni syntyy perusasioista.

 

Seuraava ajatelma tiivistää sen, minkä olen useasti saanut todeta.

"Elämä on arvaamatonta. Koska tahansa voi tapahtua jotain hyvää."

- Eeva Kilpi

Emma Kamula, Lähihoitaja, Geronomi

Olen aikaisemmalta ammatiltani lähihoitaja ja työskennellyt Helsingissä vanhusten palvelutalossa viiden vuoden ajan. Ikääntymiseen liittyvät asiat kiinnostivat niin, että lähdin opiskelemaan Ammattikorkeakouluun geronomiksi. Koulutuksessa tarkastellaan vanhustyötä monelta eri kantilta, mm. ihmisen elämänhistoriaa ja hyvän elämänlaadun tukemista. Yksi iso teema nykypäivänä on yksinäisyys. Sen ehkäisemiseen tulisi panostaa enemmän.
Minua kiinnostaa kovasti hyvinvointiin liittyvät asiat, erityisesti mielen hyvinvoinnin tukeminen. Tykkään liikkua, lukea ja olla ystävien seurassa. Myös taide eri muodoissaan kiinnostaa.

Mottoni on; "Sinä riität sellaisena kuin olet."

Glikeria (Riia) Helander,  Lähihoitaja, Kosmetologi

Erikoinen etunimeni juontuu siitä, että isäni on kreikkalainen. Äitini on lähtöisin kotoisasti Nivalan Sarjankylältä, jossa minäkin vietin osan lapsuuttani. Minua on aina kutsuttu Riiaksi. 

Perheeseeni kuuluu Ronja-tytär ja avomies Jukka. Asumme keskellä Nivalaa, omakotitalossa. Olen koti-ihminen. Vapaa-aikana ja lomillakin viihdyn parhaiten kotona. Sieltä käsin on mukava tehdä pitkiä kävelylenkkejä, vaellusreissuja, kutsua kylään ystäviä ja sukulaisia. Rakkain harrastukseni on kuitenkin tanssi. Aina kun mahdollista, lähden mieheni kanssa jonnekin tansseihin tai tanssikursseille. Tanssiessa "en ole köyhä enkä kipeä" vaan pää on keveä ja askel kepeä. Tanssista saan voimaa ja positiivista energiaa.

Työelämässä olen tehnyt monenlaista. Pisin työkokemus on karttunut myyntityöstä. Yli 20 vuoden aikana olen myynyt lähes kaikkea huulipunasta porakoneisiin. Aikaisemmalta koulutukseltani olen kosmetologi. Lähihoitajaksi valmistuin 2018, osaamisalani on päihde- ja mielenterveystyö. Olen työskennellyt myös läheisterapeuttina ja tehnyt kehitysvammatyötä. Satu Susannassa aloitin tammikuussa 2019. Kiinnostuin hoitoalasta koska haluan auttaa ihmisiä.  Minun on helppo lähestyä kaikenikäisiä ja kaikenlaisia ihmisiä. Pidän tärkeänä, että voin auttaa heitä heidän omassa kodissaan, heidän ehdoillaan. Saan tästä työstä todella paljon henkistä pääomaa. 

Maailma ympärillä muuttuu koko ajan. Silti ihmisen tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi, arvostetuksi ja rakastetuksi ei muutu miksikään. Se, mikä tässä elämässä on loppujen lopuksi tärkeää ja merkityksellistä, saattaa mahtua yhteen halaukseen.

Henna Kaarlela, Lähihoitaja

Olen Nivalasta lähtöisin oleva lähihoitaja. Aiemmin olen ollut palvelutalossa töissä, Satu Susannassa nyt keväästä 2019.

Olen erityisesti kiinnostunut muistisairauksista ja muistisairaiden hoitamisesta. Olen käynyt TunTeva-koulutuksen, joka antaa hyviä toimimalleja muistisairaan kohtaamiseen. Olen lisäkouluttautunut myös haavanhoitoon.

Mielestäni työstäni tekee arvokkaan se, että useasti pienillä teoilla pystyn mahdollistamaan asiakkaan kotona pärjäämisen pidempään. Minulle mieluista työssäni ovat arkiset askareet ja keskustelut.

Perhe, ystävät ja mieluista harrastukset auttavat jaksamaan työssäni. Perheen yhteisiä harrastuksia ovat mökkeily ja Jetro-koiramme. Muita harrastuksiani ovat kangaspuilla kutominen, ratsastus ja kirpparit.

 

Mottoni on:" Elämää ei voida kirjoittaa; Se on elettävä." -Oscar Wilde-

Satu Hakalahti, Lähihoitaja

Olen Ylivieskasta lähtöisin, nykyään nivalalainen. Opiskelin suurtalouskokiksi jonka jälkeen luin yrittäjän ammattitutkinnon.

Kiinnostuin hoitajaopinnoista. Halusin ryhtyä tekemään jotain tärkeää ja arvokasta, jotta aamuisin töihin lähtiessäni minua motivoi ajatus siitä, että olen oikeasti avuksi, hyödyksi ja työpanostani tarvitaan.
Lähihoitaja opinnoissa suuntauduin sairaanhoito ja huolenpito osaamisalalle.

Ihmisten parissa tehtävä työ on sydäntäni lähellä. Vuosien aikana minulle on kertynyt monipuolista ja työkokemusta sosiaali ja terveyshuollon puolelta. Olen työskennellyt perhekodissa sekä palvelutaloissa ylivieskassa sekä nivalassa. Sitoudun työhöni täysillä. Olen käynyt myös saattohoitokoulutuksen.

2019 suoritin tutkinnon  Ratkaisukeskeinen psykoedukatiivinen perhetyö.
Sen tavoitteena on antaa positiivisten näkökulmien kautta uusia menetelmiä työskentelyyn perheiden kanssa, sekä antaa uusia taitoja ohjata perheitä kohti voimavaraisempaan vuoronvaikutukseen.

Hoitotyössä on paljon haastavia tilanteita. Minä hoitajana valmistaudun ennakkoon ja teen ajatustyötä itsessäni joilloin olen kykenevä paremmin auttamaan myös muita. Haluan antaa tukea ja ymmärrystä, vähentäen avuttomuuden tunnetta ja tukea vahvuuksia kuuntelemalla ja olemalla läsnä. Myös sanattoman viestinnän tulkitseminen on tärkeää. Paras kiitos työssäni on hymy, katse, kosketus. :)

Minä rakastan arkeani, saan voimani päiviin mieheltäni ja lapsiltani sekä perheeltä ja ystäviltä.
On tärkeää että työlle löytyy vastapainoa ja minulle se on yhteiset harrastukset mieheni kanssa kuntosalilla käyden tai pitkät kävelylenkit sekä syvälliset keskustelut. Höpsöttelyhetket lasten kanssa.

Motto " ehjimmät meistä on sirpaleista tehty" ~Tommy Tabermann~

 

 

 

 

Jonna Laurila, Siistijä

Virpi Kilja, Lähihoitaja

Olen haapajärvinen lähihoitaja. Olen tehnyt lähihoitajan työtä vanhustyössä pitkän uran. Satu Susannaan tulin töihin kesällä 2019.

Perheeni on minulle tärkein asia, ja vietämme vapaa-aikaa paljon yhdessä touhuten mm. kesäisin kalastamme ja talvella pilkkiminen on yhteinen juttu.

Huolehdin jaksamisestani urheilemalla lenkkeillen ja kuntosalilla treenaten. Jumppaan myös kotona sekä talvisin hiihdän.  Urheilun jälkeen rentoudun parhaiten saunoen. 

Ennen lähihoitajan uraani, olin hoitoapulaisena vanhainkodilla, ja huomasin, että hoitotyö on luontaisesti minun juttuni. Haluan auttaa muita ihmisiä. Tämä sai minut hakemaan lähihoitajakouluun, enkä osaisi ajatella tekeväni muuta työtä.

 

”Näillä mennään mitä on annettu.”